IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

436 Stron V  « < 434 435 436  
Reply to this topicStart new topic
Pogaduchy, temat o wszystkim i o niczym
Ocena 5 V

valkiria=*
post 19.08.2010, 07:47
Post #8701

zwariowałam..
Ikona grupy

Grupa: Zarejestrowani
Nr użytkownika: 10,002

Jakaż cisza tutaj smile.gif Ja prawie miesiąc po ślubie, mieszkamy z moimi rodzicami i rozglądamy się za kredytem i mieszkaniem. Tylko mamy dylemat rynek pierwotny i większy kredyt czy rynek wtórny i kredyt mniejszy.. Dzidzia rośnie zdrowo, czuję się dobrze i oby tak dalej smile.gif

A Ty quqi jak się czujesz? Przeszły mdłości ?

Czikita stres już jakiś jest przed slubem biggrin.gif ? Z tego co pamietam to 2 tyg zostaly... smile.gif

--------------------
~*~ Oaza uczuciowej stabilności ~*~
Go to the top of the page

+Quote Post
Czikita:)
post 19.08.2010, 11:15
Post #8702

Papla
Ikona grupy

Nr użytkownika: 10,651

Hej smile.gif
My też na kredycie lecimy więc witaj w klubie smile.gif
Co do pierwotnego i wtórnego -nie wiem, ale może znajdziecie fajnie urządzone mieszkanko i nie włożycie tyle kasy w urządzanie.Pierwotny to wiadomo-w stanie deweloperskim i na wykończenie sporo jeszcze trzeba mieć. Koleżanka znalazła właśnie super urządzone w rozsądnej cenie i niewiele co w nie wpakują smile.gif
Ale decyzja zależy od wielu rzeczy więc musicie sami zdecydować smile.gif

Co do ślubu: Ty zdawaj tu relację a nie !! i jakie w końcu butki znalazłaś i gdzie?
Ja troszkę stresa mam- tak za 2 dni 2 tygodnie tongue.gif Większość załatwiona ale martwię, się żeby się wszystko udało - choć nie wszystko zależne od nas smile.gif np.pogoda smile.gif
Dziś lecę do kwiaciarni obgadać szczegóły smile.gif
Pozdrawiam

--------------------
"Zepsuta kobieta należy do tego rodzaju istot,ktorych mezczyzni nigdy nie maja dosyc" Oscar Wilde

+Quote Post
quqi
post 19.08.2010, 12:33
Post #8703

Stateczna mężatka :P
Ikona grupy

Nr użytkownika: 1,191

Valuś smile.gif Jak ślub? smile.gif Mam pytanie robiłaś badania prenatalne? Moja dzidzia wygląda na to, że też rośnie zdrowo, ale to dopiero 13 tydzień. Ciągle się stresuję, żeby nic się nie stało. Mdłości powoli ustępują na szczęście smile.gif Ale złapałam grzybka i dzisiaj idę do gina znowu...a byłam w poniedziałek na usg.
A u Ciebie który już tydzień? Na kiedy masz termin porodu?
Czikita będzie dobrze ze ślubem smile.gif

--------------------

+Quote Post
valkiria=*
post 20.08.2010, 21:22
Post #8704

zwariowałam..
Ikona grupy

Nr użytkownika: 10,002

Ślub udany tylko pogoda nam nie dopisała smile.gif Cały tydzień upał, a akurat w sobotę lało jak z cebra od samego rana smile.gif Kulminację stresu miałam dzień przed, bo wcześniej w sumie mi to latało tongue.gif Byłam pewna, że się popłaczę, gdyż ja beksa jestem, a w dodatku w ciąży,więc jeszcze większa, ale obyło się bez łez smile.gif Podziękowanie rodziców zrobiliśmy zaraz po błogosławieństwie i tylko wtedy mi się głos załamał i zaniemówiłam smile.gif Po ślubie praktycznie cały stres uleciał, a wesele uważam za udane smile.gif Parkiet od samego początku był pełny, orkiestra się spisała, goście bawili się super, jedzenie bardzo dobre i pod dostatkiem, obsługa rewelacja ( dwóch przystojnych kelnerów biggrin.gif ) i nie żałowałam ani chwili, że zdecydowaliśmy się na tą salę smile.gif Zamiast kwiatów chcieliśmy totolotka i mieliśmy całe 3 trójki tongue.gif Ale zawsze to parę gr więcej, a parę osób i tak kupiło bukiety i potem oddaliśmy je do kościoła, bo nie było co z nimi zrobić smile.gif Wesele nam fundowali rodzice, ale mieliśmy do wyboru albo wesele albo to co by poszło na wesele dostajemy do ręki i tylko skromne przyjęcie. Koperty nas bardzo miło zaskoczyły, więc było warto zarówno pod względem wspomnień, jak i finansowym smile.gif To chyba tyle tongue.gif Acha,a buty kupiłam w końcu na allegro dwie pary i liczyłam, że któreś będą dobre smile.gif Jedne odesłałam, a drugie nie spadały i to mi wystarczyło smile.gif

A jeśli chodzi o ciążę, to ogólnie znoszę cały czas super, ale zaczynam mieć humorki, co sama po sobie widzę smile.gif Potrafię się rozpłakać, bo mi źle i sama nie wiem dokładnie dlaczego smile.gif Czasem łapie mnie zgaga i skurcze w nodze. Byłam w szpitalu jeden dzień, bo miałam podejrzenie cukrzycy ciążowej, ale całe szczęście wszystko ok i mnie wypuścili. Badań prenatalnych nie robiłam, ale dzidzia rozwija się prawidłowo. Trochę żałuję teraz, że nie zrobiłam sobie usg 3d w okolicach 23 tygodnia. Niby to tylko taki bajer dla rodziców, bo jak dobry lekarz to tradycyjne usg wystarczy, żeby wykryć wady, ale chętnie bym sobie teraz takie filmik pooglądała. Poszłabym teraz, ale czytałam, ze dziecko jest na tyle duże, że jak będę miala szczęście to zobaczę buźkę, a jak się odwróci to niewiele.
Przytyłam do tej pory 5,5 kg, z czego 1100 już waży Hania (bo takie imię wybraliśmy smile.gif ) Poza zanikiem talii, zaokrągleniem na buzi i brzuszka nic się nie zmieniłam smile.gif Nawet wyładniałam, wszyscy są dla mnie mili, więc mogłabym być cały czas w ciąży wink.gif

--------------------
~*~ Oaza uczuciowej stabilności ~*~

+Quote Post
Czikita:)
post 31.08.2010, 11:53
Post #8705

Papla
Ikona grupy

Nr użytkownika: 10,651

aaaaaa!!! to już w TĄ sobotę tongue.gif wykrzyknik.gif
Tylko pogoda do d*p* :/ ..... Zaklinajcie ze mną tongue.gif

--------------------
"Zepsuta kobieta należy do tego rodzaju istot,ktorych mezczyzni nigdy nie maja dosyc" Oscar Wilde

+Quote Post
quqi
post 31.08.2010, 15:30
Post #8706

Ikona grupy

Czikita minie nie wiadomo kiedy smile.gif Będę w sobotę dmuchać na chmury biggrin.gif
valuś na kiedy masz termin porodu?
A ja się czuję powoli coraz lepiej smile.gif Humorów nie mam, raczej spokojna jestem, czasami tylko nerwica da o sobie znać jak mnie coś zaboli. Gin kazał mi melisę pić, poczułam się jak wariat biggrin.gif No i to już połowa 4 miesiąca leci. Jeszcze trochę i dziecko maturę będzie pisać... tongue.gif

--------------------

+Quote Post
alejandra
post 4.09.2010, 12:23
Post #8707

Stały bywalec
Ikona grupy

Grupa: VIP
Nr użytkownika: 1,464

no witam!
Czikita witaj w gronie mężatek biggrin.gif Wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze życia

quqi a ty na kiedy masz termin?

ja juz w czwartek koncze macierzynski- 22 tyg, a pozniej mam zalegly urlop do wybrania wiec do pracy wracam 5 listopada, choc na razie cyrki sa z moim etatem, najpierw go wcale nie bylo, pozniej okazalo sie ze jest a teraz niby okazalo sie ze tylko pol etatu, normalnie cyrk na kółkach- i gdzie tu ochrona pracownicy po macierzyńskim?!!
Igorek rosnie obraca sie od przedwczoraj z placów na brzuch, gada coraz więcej i jeszcze wiecej sie smieje, normalnie zakochana jestem w nim rotfl.gif
aaaaaa i caly czas karmie piersia biggrin.gif
a dzis zostawiamy mlodego i idziemy na kregle ze znajomymi wink.gif

siostra Igor miałbyć Hanią jakby okazało sie ze jest dziewczynka biggrin.gif
wiec jesli bede miała córe to też Hania bedzie wink.gif

--------------------

+Quote Post
quqi
post 4.09.2010, 19:58
Post #8708

Ikona grupy

Alejandra, tak szybko macierzyński się skończył? Padaka...I weź tu dziecko odchowaj. A w pracy nieźle Ci tam wymyślają.
A ja mam termin na przełom lutego i marca, więc jeszcze trochę mi zostało wink.gif A od wczoraj czuję takie mrówki-motylki w brzuchu, zastanawiam się czy to dziecko czy coś innego smile.gif
Czikita czekamy na relacjęwykrzyknik.gif! Wszystkiego najlepszego, dużo szczęścia i miłości biggrin.gif

Ten post edytował quqi 4.09.2010, 19:59

--------------------

+Quote Post

436 Stron V  « < 434 435 436
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 8.09.10 - 13:35
noni wyniki na zywo miasta karabiny drzwi frank zappa - horoskopy - perfumy męskie - tworzenie stron - Rękawiczki Robocze